fbpx
Інтернет

Користувачі подали до суду на соцмережу Facebook

Користувачі з Північної Каліфорнії подали до суду позов на соціальну мережу Facebook, в якому звинуватили її в зборі особистих даних і подальшій передачі їх третім особам з корисливою метою. Як стверджується в позові, провайдери сканують листування користувачів і відстежують посилання, які найчастіше використовуються.

 Позивачі розраховують, що незабаром позов отримає статус колективного запиту, що дозволить виграти судову тяжбу і, можливо, отримати чималу компенсацію за завдану моральну та матеріальну шкоду.

 А поки Facebook звинувачують у створенні помилкового враження про те, що в особистому листуванні гарантується конфіденційність. Насправді ж, за словами позивачів, посилання, що пересилаються в повідомленнях, нічим не відрізняються від публічних електронних записів, а електронний гігант використовує механізм сканування даних громадян в маркетингових цілях, тим самим отримуючи додатковий прибуток.

 Тим часом Джекі Руні, офіційний представник Facebook, публічно відкинула скаргу користувачів як таку, що не має жодних підстав.

 За матеріалами: russian.rt.com

Читайте також: