Влада Великобританії оприлюднить запис бесіди між Блером і Бушем про війну в Іраку

Уряд Великобританії можливо зніме гриф "таємно" з більш 100 документів про переговори британського прем’єр-міністра Тоні Блера та президента США Джорджа Буша- молодшого, які відбувалися незадовго до початку війни в Іраку.

 Як повідомила британська газета The Independent, швидше за все, документи будуть опубліковані протягом найближчих декількох місяців і зможуть створити "детальну картину того, як приймалися рішення напередодні війни". Зокрема, серед документів будуть послання від Тоні Блера, адресовані Джорджу Бушу-молодшому, записи телефонних розмов і зустрічей, а також близько 200 хвилин обговорень на рівні британського Кабінету міністрів.

Related Post

 На думку журналістів та експертів, нові дані проллють світло на процес прийняття Великобританією рішення про підтримку США у війні проти Іраку. Як наголошується, дослідження колишнього дипломата Джона Чилкота, що вивчав дані розвідки щодо передбачувано] наявності арсеналу зброї масового ураження в Іраку, спрямоване на те, щоб «допомогти британському уряду справлятися з ситуаціями, подібними вторгненню в Ірак».

За матеріалами: rus.ruvr.ru

Leave a Comment