fbpx
Політика

Влада Великобританії оприлюднить запис бесіди між Блером і Бушем про війну в Іраку

Уряд Великобританії можливо зніме гриф "таємно" з більш 100 документів про переговори британського прем’єр-міністра Тоні Блера та президента США Джорджа Буша- молодшого, які відбувалися незадовго до початку війни в Іраку.

 Як повідомила британська газета The Independent, швидше за все, документи будуть опубліковані протягом найближчих декількох місяців і зможуть створити "детальну картину того, як приймалися рішення напередодні війни". Зокрема, серед документів будуть послання від Тоні Блера, адресовані Джорджу Бушу-молодшому, записи телефонних розмов і зустрічей, а також близько 200 хвилин обговорень на рівні британського Кабінету міністрів.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 На думку журналістів та експертів, нові дані проллють світло на процес прийняття Великобританією рішення про підтримку США у війні проти Іраку. Як наголошується, дослідження колишнього дипломата Джона Чилкота, що вивчав дані розвідки щодо передбачувано] наявності арсеналу зброї масового ураження в Іраку, спрямоване на те, щоб «допомогти британському уряду справлятися з ситуаціями, подібними вторгненню в Ірак».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

За матеріалами: rus.ruvr.ru

Читайте також: