fbpx
Економіка

Евакуйовані всі пасажири «Академіка Шокальського»

Австралійське управління морської безпеки (AMSA) повідомило, що всі пасажири застряглого в льодах біля берегів Антарктиди науково-дослідного судна «Академік Шокальский» евакуйовані. «Корабель Aurora Australius повідомив управлінню AMSA, що 52 пасажири судна «Академік Шокальский» вже знаходяться на борту», – йдеться в повідомленні AMSA в Twitter.

 Раніше повідомлялося, що вертоліт «Сюеін» («Сніговий орел»), що вилетів з китайського криголама «Сюелун», приступив до евакуації пасажирів, незважаючи на те, що вранці було заявлено про неможливість евакуації у зв’язку з негодою в регіоні.

 Тепер на судні залишився тільки екіпаж, що складається з росіян, які вирішили дочекатися підходу американського криголама, більш потужного, ніж прибулі раніше криголами з Австралії, Китаю та Франції.

 Як повідомляв представник AMSA, координуючої операцію з порятунку, вітер і слабка видимість, а також товщина льоду змусили австралійський криголам Aurora Australis відійти назад, китайський і французький також не змогли наблизитися до «Академіка Шокальського».

 Раніше в Росгідрометі уточнили, що російське судно виконує роботи на замовлення Австралійської антарктичної експедиції та проводить спостереження біля берегів Антарктиди в районі моря Д’юрвіля.

 За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: