fbpx
Новини світу

Політ на Марс. 26 українців і 52 росіянини відібрали для участі у проекті Mars One

На сайті організатора польоту на Марс повідомляється, про те, що в рамках проекту Mars One були відібрані представники різних країн, серед яких 26 українців і 52 росіянини. Відзначимо, що політ, буде безповоротним. У всякому разі, така умова польоту на Червону планету існує на сьогоднішній день.

 Повідомляється, що в рамках проекту Mars One первинний відбір пройшли 1058 кандидатів. Найбільше представництво у США – 297 осіб, а друге місце у представників Канади – 75 осіб. 62 відібраних кандидати представляють Індію, що є третім результатом. Також повідомляється, що кандидатам належить ще тур відбору, в ході якого організатори перевірятимуть фізичну, а також психологічну можливість польоту на Марс для тих, хто вже був відібраний в ході проекту.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Раніше повідомлялося, що станом на вересень 2013 року бажання полетіти на червону планету виявили 200 тисяч 586 претендентів. Передбачається, що до 2015 року будуть відібрані 24 людини, які, власне, і відправляться в безповоротний політ.

 Нагадаємо, що проект Mars One є приватним. Він припускає заснування на Марсі колонії. Все, що відбувається на Червоній планеті транслюватиметься по телебаченню.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За матеріалами: podrobnosti.ua, rosbalt.ru

Читайте також: