Новий рік-2014. Як зустріти свято без шкоди для здоров’я?

Оскільки пізня і щільня новорічня вечеря є важким випробуванням для системи травлення і організму в цілому, гастроентерологи радять громадянам почати святкову вечерю трохи раніше. Зокрема, повечеряти краще о 20:00 або о 21:00. Безпосередньо до святкового столу і шампанського варто подавати легкі закуски, впевнені лікарі.

В основному краще їсти ті продукти і страви, які швидко перетравлюються. У першу чергу, відзначили гастроентерологи, це страви і салати, які були приготовлені з урахуванням сумісності харчових продуктів. Крім того, сюди варто віднести варену або подрібнену їжу. За словами лікарів, в Новий рік громадянам краще утриматися від різноманітної їжі, маринадів і смаженого м’яса.

Також лікарі не рекомендують починати святкову вечерю з жирних страв. Вся справа в тому, стверджують експерти, що жири знижують секрецію шлункового соку, а також уповільнюють травлення. Все це може стати причиною деякої «млявості».

Related Post

Крім того, лікарі закликають громадян не захоплюватися екзотичною їжею. Краще зосередитися на тій їжі, впевнені експерти, до якої звик організм. У кожному разі, переварити незвичну їжу допоможуть сирі овочі. Інформація, що міститься в овочах рослинна клітковина «зв’язує » більшість речовин, які можуть стати причиною розладу травлення.

Вже традиційно лікарі закликають громадян не зловживати алкогольними напоями. Зокрема, не варто змішувати різні спиртні напої. Крім цього, в Новий рік краще дотримуватися відомого «золотого правила» – пити потрібно не більш «однієї дози» алкоголю на годину. Відзначимо, що «одна доза» алкоголю – це 360 мл пива, 180 мл вина або 30 мл міцного спиртного напою. Одна з головних причин похмільного синдрому – це зневоднення організму. Саме тому медики рекомендують на кожну склянку спиртного випивати одну склянку води.

За матеріалами: liga.net

Leave a Comment