fbpx
Здоров'я

Новий рік-2014. Як зустріти свято без шкоди для здоров’я?

Оскільки пізня і щільня новорічня вечеря є важким випробуванням для системи травлення і організму в цілому, гастроентерологи радять громадянам почати святкову вечерю трохи раніше. Зокрема, повечеряти краще о 20:00 або о 21:00. Безпосередньо до святкового столу і шампанського варто подавати легкі закуски, впевнені лікарі.

В основному краще їсти ті продукти і страви, які швидко перетравлюються. У першу чергу, відзначили гастроентерологи, це страви і салати, які були приготовлені з урахуванням сумісності харчових продуктів. Крім того, сюди варто віднести варену або подрібнену їжу. За словами лікарів, в Новий рік громадянам краще утриматися від різноманітної їжі, маринадів і смаженого м’яса.

Також лікарі не рекомендують починати святкову вечерю з жирних страв. Вся справа в тому, стверджують експерти, що жири знижують секрецію шлункового соку, а також уповільнюють травлення. Все це може стати причиною деякої «млявості».

Крім того, лікарі закликають громадян не захоплюватися екзотичною їжею. Краще зосередитися на тій їжі, впевнені експерти, до якої звик організм. У кожному разі, переварити незвичну їжу допоможуть сирі овочі. Інформація, що міститься в овочах рослинна клітковина «зв’язує » більшість речовин, які можуть стати причиною розладу травлення.

Вже традиційно лікарі закликають громадян не зловживати алкогольними напоями. Зокрема, не варто змішувати різні спиртні напої. Крім цього, в Новий рік краще дотримуватися відомого «золотого правила» – пити потрібно не більш «однієї дози» алкоголю на годину. Відзначимо, що «одна доза» алкоголю – це 360 мл пива, 180 мл вина або 30 мл міцного спиртного напою. Одна з головних причин похмільного синдрому – це зневоднення організму. Саме тому медики рекомендують на кожну склянку спиртного випивати одну склянку води.

За матеріалами: liga.net

Читайте також: