fbpx
Новини Євромайдана

Євромайдан 2013. Прийняли маніфест з вимогою підписати Угоду про асоціацію

Євромайдан прийняв маніфест з вимогою підписати Угоду про асоціацію.

   Столичний Євромайдан ухвалив під час сьогоднішнього віче маніфест з вимогою підписати угоду про Асоціацію та припинити торги з Росією. Текст маніфесту зачитав народний депутат фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов зі сцени Євромадану, передає кореспондент УНН.

 "У середньостроковій перспективі ми спільно маємо домогтися підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом включно з глибокою та всеосяжною зоною вільної торгівлі, запровадження безвізового режиму з Європейським Союзом для українських громадян. Двері до ЄС мають бути відкриті для всіх українців, які хочуть вільно подорожувати, а не лише для обраних чиновників", – зачитав О. Турчинов.

 Серед інших завдань, яких буде домагатися Євромайдан також "недопущення зовнішньополітичного бартеру стратегічних інтересів України на тактичні економічні бонуси з боку Росії, запобігання втягуванню України у Митний/Євразійський союзи.

 Скасування тих домовленостей з Росією, що досягнуті ціною відмови від європейської інтеграції України та підривають суверенітет держави".

 Маніфест містить в собі й багато інших вимог, серед яких відставка та покаранння відповідальних за розгін Євромайдану, відставка Уряду, блокування закордонних рахунків осіб, які причетні до розгону, розслідування справ щодо побиття активістів Євромайдану, проведення чесних виборів в 2015 році, децентралізація влади та багато іншого.

 Джерело: УНН

Читайте також: