fbpx
Новини Євромайдана

Гриценко переформатував би Майдан

 Депутат Верховної Ради України Анатолій Гриценко вирішив озвучити те, про що, за його словами, говорять на кухнях і в наметах, але бояться озвучити зі сцени Майдану: «Майдан як шанс, Майдан як потужний імпульс, Майдан як активну і готову до дій людську енергію – вже злили».

При цьому він зазначив, що Майдан як генератор позитивних змін, Майдан як ядро зміцнення громадянського суспільства, Майдан як постійно діючий інструмент прямого впливу народу і на владу, і на опозицію, Майдан як рентген, який просвічує кожного, виявляючи сильних, порядних і ефективних людей, майбутніх лідерів – не зіллє ніхто.

«Звідки така впевненість? За період Майдану мільйони людей по всій країні піднялися від розчарування, розправили плечі, вдихнули на повні груди свіжого повітря, відчули лікоть один одного, побачили палаючі очі навколо себе сотнями тисяч…» – написав депутат у себе в Facebook.

За його словами, всі ці люди – справжні громадяни з твердою громадянською позицією, які проявили себе більш активними і відповідальними, ніж ті, хто взявся керувати Майданом.

Як зізнався Анатолій Гриценко, він відразу після Нового року переформатував б Майдан і дав людям трохи відпочити. Крім того, він вважає, що було б логічно зменшити чисельно і територіально Майдан – до кадрового стану.

«Залишити на Майдані компактний за розмірами і чисельністю, з меншою кількістю утеплених наметів і ротацією людей, добре укріплений фізично – як Майдан-форпост. Як стратегічно важливий потужний центр – спілкування, інформування, мобілізації людей, підготовки й розгортання певних дій тоді, коли такі рішення будуть прийняті», – додав Гриценко.

Читайте також: