fbpx
Політика

А. Стоян закликає майданівців пікетувати будинок В. Яреми

А. Стоян: Майданівці повинні пікетувати будинок В. Яреми.

  Якщо опозиційні лідери штовхають людей на порушення Закону, то нехай пікетують своїх однопартійців, зокрема будинок нардепа Віталія Яреми, який досі не віддає МВС повний незмонтований запис із відеореєстратора і скриває речовий доказ. Таку думку нардеп від Партії регіонів Олександр Стоян висловив у коментарі УНН із приводу приховування нардепом від “Батьківщини” В. Яремою відео подій побиття журналістки Тетяни Чорновіл.

 “Чому досі Ярема не віддає повний запис із відео реєстратора Тетяни Чорновол? Він вчора взагалі заявив, що не знає де воно знаходиться! Як це взагалі можливо взяти речовий доказ злочину, змонтувати його і передати правоохоронцям змонтований запис! Вже за це він повинен понести кримінальну відповідальність. А тепер він взагалі каже, що не знає де цей запис! Можливо такі чесні і справедливі майданівці, підуть пікетувати його будинок, щоб дізнатися істинну правду про побиття журналістки. Нехай натиснуть на нього! Якщо лідери опозиції штовхають людей на порушення закону, знаючи що за це вони можуть понести кримінальну відповідальність — нехай пікетують своїх”, — наголосив парламентарій.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 Також нардеп зауважив, що лідери “УДАРу” та “Батьківщини” не присутні на пікетуваннях будинків, адже вони чітко розуміють, що це порушення Закону і у Європі подібні заклики розцінюються в край негативно.

 “Ну, які лідери, такі і заклики. Можливо, Віталій Кличко накормить та напоїть своїх прихильників у власних ресторанах, чи хоча б накормить їх там, де він зазвичай їсть?! Розмістить своїх прихильників у своїх готелях. А то вони ж живуть у палатках на вулиці! Чому а ні Кличка, а ні Яценюка не має, коли вони пікетують будівлі? Це тому, що вони знають, що це порушення Закону, це втручання в особисте життя! І після вчорашніх заяв від МВС їм звичайно потрібно переключити увагу людей на інше. Знайти будь-який привід, щоб тримати Майдан у напруженому агресивному стані. В європейських країнах, у Сполучених штатах таке взагалі неприйнятно! Там розцінюють таки заклики як порушення законодавства, я вже не кажу, коли вони це роблять”, — додав нардеп.

 Нагадаємо, у МВС заявили, що досі не отримали повного запису із відеореєстратора Тетяни Чорновол. Нардеп від партії “Батьківщина” Віталій Ярема, якому батько Т. Чорновол, як повідомляли ЗМІ, передав не змонтований запис, запевняє, що зараз він не знає де знаходиться повна версія із відеореєстратора.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Нагадаємо, міліція Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на громадську активістку та журналістку Тетяну Чорновол. Інформація внесена до ЄРДР за ч.2 ст. 296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб). Розслідуванням займаються слідчі Головного слідчого управління МВС України. П’ятеро підозрюваних затримані. Одного з них, Сергія Котенка, ЗМІ пов’язували з підприємством яке було задіяно в схемах зміни власника телеканала ТВі. Колишній власник телеканалу Костянтин Кагаловський на своїй сторінці у соціальній мережі повідомив, що про С.Котенка слід запити у нардепів Давида Жванії та Миколи Княжицького. Усім підозрюваним обрано запобіжний у вигляді тримання під вартою (арешт).

 Зазначимо, президент України Віктор Янукович звернувся до правоохоронців з вимогою терміново вжити всіх необхідних заходів для розслідування побиття журналістки Тетяни Чорновіл.

 Генеральний прокурор В. Пшонка наголосив, що розслідування побиття активістки має бути максимально відкритим та взяв процесуальне керівництво під особистий контроль.

 Джерело: УНН

Читайте також: