fbpx
Економіка

Етапи реєстрації РРО

Провідні фахівці ДПІ Голосіївського району інформують про послідовність дій при реєстрації РРО.

 Отже, для реєстрації реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) суб’єкт господарювання має подати до органу доходів і зборів такі документи:

  •  Заяву про реєстрацію РРО за формою № 1 – РРО;
  •  Копію документа, що підтверджує факт купівлі або безоплатного отримання РРО у власність, іншого документа, що підтверджує право власності або користування РРО;
  •  Копію документа на право власності або іншого документа, що дає право на розміщення господарської одиниці, де буде використовуватись РРО;
  •  Копію договору суб’єкта господарювання з Центру сервісного обслуговування про технічне обслуговування та ремонт РРО.
Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 Нагадуємо, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формах при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг повинні застосовувати реєстратори розрахункових операцій.

 Для того, що б реєстрація РРО відбулася швидко і правильно – необхідно пройти через такі етапи:

  •   Першим кроком буде те, що заява та вище зазначені документи Ви подаєте до органу доходів і зборів за місцем обліку суб’єкта господарювання; 
  •  Через два дні Ви отримуєте довідку про резервування фіскального номера;
  •  З цією довідкою про резервування фіскального номера Вам необхідно звернутись у центр сервісного обслуговування. Де протягом п’яти днів для Вас виготовлять довідку про опломбування та акт введення в експлуатацію.
  •  З цим документом Ви звертаєтесь до органу доходів і зборів за місцем обліку СГ.
  •  Наступним кроком, останнім, буде орган доходів і зборів, де за два дні Вам видадуть реєстраційне посвідчення, з яким Ви звертаєтесь до органу доходів і зборів за адресою господарської одиниці.
Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 Виходячи з вище сказаного,  реєстрація РРО займає близько десяти днів. Отже, не зволікайте шановні власники касових апаратів, та переходьте на новий онлайн рівень спілкування!

 За матеріалами: ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: