fbpx
Футбол

Златану Ібрагімовичу не подобається порівняння досягнень у футболі чоловіків і жінок

З. Ібрагімовічу не подобається порівняння футбольних досягнень чоловіків і жінок.

  Футболістові збірної Швеції і французького “ПСЖ” Златана Ібрагімовичу не подобається порівняння досягнень у футболі чоловіків і жінок, повідомляє УНН з посиланням на The Guardian.

 На його думку, гравці чоловічої національної збірної заслуговують більшого визнання, ніж їхні колеги — шведські футболістки.

 Заява З. Ібрагімовича пролунала у зв’язку з завершенням ігрової кар’єри 37-річного півзахисника шведської збірної Андерса Свенсона, котрий мав бути премійований новим Volvo за перевершення рекорду Томаса Равеллі по кількості проведених у складі збірної матчів.

 Знаменитий шведський голкіпер Т. Равеллі свого часу зіграв за скандинавських “синьо-жовтих” 143 матчі, а Т. Свенсон перевершив цей рекорд на 5 матчів. Однак у шведській пресі зчинилася дискусія з того приводу, що футболістка жіночої збірної Тереза Сьогран, очевидно, більшою мірою може претендувати на відповідне визнання, адже виходила на поле за жіночу футбольну “Тре Крунур” 187 разів.

 “При всій повазі до фантастичного жіночого досягнення, не можна порівнювати чоловічий і жіночий футбол. Киньте, це навіть не смішно”, — сказав нападаючий ПСЖ в інтерв’ю з газеті “Expressen”.

 З. Ібрагімович каже, що в Європі його порівнюють з Мессі і Роналду, а коли приїздить додому, то порівнюють з жінкою-гравцем.

 “Мене запитали шведські ЗМІ влітку, хто є найкращим гравцем, я чи Лотта Шелін (нападаюча збірної Швеції). Ви жартуєте зі мною, чи не так? Коли я побив рекорди за кількістю голів у складі збірної, то що — я маю порівнювати ці показники з відповідними жіночими досягненнями?”, — обурився З. Ібрагімович.

 Однак заяви З. Ібрагімовича викликали розчарування тренера збірної шведських жінок Піа Сундхаге, яка охарактеризували їх “нудними” і “сумними”.

 Зазначимо, що жіноча збірна Швеції досягла більших успіхів, ніж чоловіча команда цієї країни, і у жіночому футболі вважається фаворитом, вона — бронзовий призер останніх чемпіонатів світу та Європи.

 Джерело: УНН

 

Читайте також: