Тягнибок заявив, що напад на журналістку – це замах на вбивство, а не хуліганство

Тягнибок вважає напад на Чорновіл замахом на вбивство, а не хуліганством.

Голова фракції "Свобода" Олег Тягнибок вважає, що напад на журналістку і громадську діячку Тетяну Чорновіл є замахом на вбивство, а не хуліганством.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на брифінгу.

"Генеральна прокуратура і правоохоронці кваліфікують це як хуліганські дії, але насправді це замах на вбивство", – підкреслив Тягнибок.

За його словами, відповідальність за цей злочин лежить особисто на міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та генерального прокурора Віктора Пшонку.

Тягнибок вважає, що якби відразу після побиття студентів 30 листопада Захарченко був відсторонений від посади і якби Пшонка, виступаючи в парламенті, висловився на захист побитих міліцією протестантів, то, можливо, цього злочину не було б.

Related Post

Крім того, Тягнибок зазначив, що триває переслідування щодо активістів ВО "Свобода" та інших опозиційних сил у регіонах. Зокрема, за його словами, переслідують не тільки самих активістів, а й їхніх родичів, чинячи тиск на дітей і батьків.

Тягнибок також закликав "майданівців" не ходити поодинці за межами Майдану, навіть якщо йдеться про киян, які добираються з Майдану додому.

"Якщо ви повертаєтеся додому на ночівлю, робіть це разом, оскільки влада відкрила полювання на активістів Євромайдана", – заявив Тягнибок.

За матеріалами: УНІАН

Leave a Comment