fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Тягнибок заявив, що напад на журналістку – це замах на вбивство, а не хуліганство

Тягнибок вважає напад на Чорновіл замахом на вбивство, а не хуліганством.

Голова фракції "Свобода" Олег Тягнибок вважає, що напад на журналістку і громадську діячку Тетяну Чорновіл є замахом на вбивство, а не хуліганством.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на брифінгу.

"Генеральна прокуратура і правоохоронці кваліфікують це як хуліганські дії, але насправді це замах на вбивство", – підкреслив Тягнибок.

За його словами, відповідальність за цей злочин лежить особисто на міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та генерального прокурора Віктора Пшонку.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Тягнибок вважає, що якби відразу після побиття студентів 30 листопада Захарченко був відсторонений від посади і якби Пшонка, виступаючи в парламенті, висловився на захист побитих міліцією протестантів, то, можливо, цього злочину не було б.

Крім того, Тягнибок зазначив, що триває переслідування щодо активістів ВО "Свобода" та інших опозиційних сил у регіонах. Зокрема, за його словами, переслідують не тільки самих активістів, а й їхніх родичів, чинячи тиск на дітей і батьків.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Тягнибок також закликав "майданівців" не ходити поодинці за межами Майдану, навіть якщо йдеться про киян, які добираються з Майдану додому.

"Якщо ви повертаєтеся додому на ночівлю, робіть це разом, оскільки влада відкрила полювання на активістів Євромайдана", – заявив Тягнибок.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: