fbpx
Політика

Зустріч прем’єр-міністрів України та Росії була короткою

Зустріч Азарова і Медведєва продовжилася близько 5 хвилин.

Зустріч прем’єр-міністрів України і Росії Миколи Азарова та Дмитра Медведєва в Москві тривала близько 5 хвилин.

Як передає кореспондент УНІАН, в ході зустрічі Медведєв заявив, що вже виділено перший транш наданого Україні кредиту в 15 млрд доларів.

Медведєв підкреслив необхідність «реанімувати втрачені взаємини». За його словами, Україна залишається головним стратегічним партнером Росії.

Азаров підтвердив, що Національний банк України отримав перший транш кредиту.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Після зустрічі з Медведєвим Азаров візьме участь у засіданні Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав держав, початок якого заплановано на 15:00 мск.

Потім передбачене спілкування Азарова з представниками українських ЗМІ.

Як повідомляв УНІАН, на засіданні українсько- російської міждержавної комісії під головуванням президентів Віктора Януковича і Володимира Путіна 17 грудня було прийнято рішення про зниження вартості російського газу для України до 268,5 доларів за тисячу кубометрів, а також про купівлю Росією євробондів України на 15 млрд доларів.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За словами Азарова, перший транш у розмірі 3 млрд доларів, який отримає Київ від покупки РФ українських євробондів, уряд направить на соціальні виплати.

Кабмін схвалив випуск дворічних облігацій зовнішньої державної позики з терміном погашення в грудні 2015 року на загальну суму 3 млрд доларів і ставкою прибутковості 5 % 19 грудня.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: