fbpx
Економіка

Збір за вперше зареєстровані транспортні засоби поповнив місцевий бюджет більш ніж на 6 мільйонів гривень

  У січні-листопаді 2013 року від сплати збору за першу реєстрацію транспортних засобів місцевий бюджет поповнився більш ніж на 6 мільйонів гривень.

 Нагадуємо, що платниками вказаного збору є власники (юридичні та фізичні особи) колісних транспортних засобів, суден, літаків і вертольотів. У кожному випадку сума збору визначається окремо.

 Зокрема, для колісних транспортних засобів – за обсягом циліндра двигуна в кубічних сантиметрах, а для легкових автомобілів, обладнаних електродвигуном, – за потужністю двигуна в кіловатах; для суден із двигуном – за потужністю двигуна в кіловатах, а для суден без двигуна – за довжиною корпусу судна в сантиметрах; для літаків і вертольотів – за максимальною злітною масою.

 Водночас, від сплати збору за першу реєстрацію звільняються транспортні засоби будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, дитячих будинків-інтернатів, пансіонатів для ветеранів війни і праці, геріатричних пансіонатів, реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів.

 Також, від сплати збору звільняються легкові автомобілі для інвалідів з об’ємом циліндрів двигуна до 1500 куб.см., придбані за рахунок коштів державного або місцевого бюджетів та/або безоплатно передані інвалідам відповідно до законодавства України.

  За матеріалами: ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів м. Києві

Читайте також: