fbpx
Новини Євромайдана

Євромайдан. Віктор Янукович висловив свою думку про поведінку людей

В. Янукович: Євромайдан – це прагнення людей до кращого життя.

  Коли ми отримали такий підйом у суспільстві, коли побачили Євромайдан — я з самого початку казав, у цьому нічого погано не було. Це прагнення людей до кращого життя. Про це президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій, передає УНН з посиланням на прес-службу глави держави.

 “Дуже багато людей живуть не розумом, а емоціями”, — додав він. “Під час цього емоційного вибуху на цьому почали грати політики, екстремісти, різного роду провокатори. Нам треба з цього всього зробити висновки, і ми це робимо, щоб у найближчому майбутньому ніколи не допустити таких випадків”, — сказав Віктор Янукович.

 “Господь Бог дав нам цей іспит, і ми його повинні пройти з відкритим обличчям, дивлячись людям в очі”, — резюмував президент.

 Як відомо, в Києві та інших містах України тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада. Після того, як в ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності, громадянські акції Євромайдану переросли в політичний протест. Опозиція закликала людей на Майдан і оголосила про загальнонаціональний страйк, що призвів до політичної кризи.

 Серед основних вимог опозиції відставка уряду М. Азарова, а також дострокові президентські та парламентські вибори. Як відомо, 1 грудня у Києві зібралося багатотисячне народне віче, яке пройшлося ходою від пам’ятника Тарасу Шевченку до Майдану Незалежності. В результаті відбулося захоплення будівлі КМДА та будинку профспілок на Майдані Незалежності. Того ж дня відбулися жорстокі сутички на вулиці Банковій під адміністрацією президента між представниками правоохоронних органів та радикально налаштованими учасниками протесту, які намагалися прорватися до головної адмінбудівлі.

 В результаті було травмовано за різними підрахунками кілька сотень осіб та понад 40 представників ЗМІ. Вночі 11 грудня силами спецпідрозділу "Беркут", комунальні служби спробували розчистити Майдан Незалежності від барикад. В результаті виникло декілька сутичок між мітингувальниками та правоохоронцями. На ранок "Беркут" відступив, а барикади почали відновлювати.

 Джерело: УНН

Читайте також: