fbpx
Політика

Едвард Сноуден вважає виконаною свою місію

Колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден, що отримав тимчасовий притулок у Росії, в інтерв’ю газеті The Washington Post заявив, що вважає свою місію виконаною.

"Для мене в плані особистого задоволення місія вже виконана. Я вже переміг", – заявив Сноуден і додав, що він не ставив собі мету змінити суспільство, а хотів дати йому шанс самому визначити, чи слід йому змінюватися.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

За словами Сноудена, він радий, що тепер журналісти в усьому світі мають можливість розповідати про урядові програми електронного стеження, це означає, що його діяльність виправдана.

Нагадаємо, документи, передані у ЗМІ Сноуденом, викликали шквал критики на адресу АНБ з боку американських та іноземних правозахисників, які заявили про порушення спецслужбами права на недоторканність приватного життя.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Все це змусило адміністрацію Барака Обами приступити до перегляду програм збору розвідувальної інформації за допомогою електронних засобів і запропонувати групі незалежних експертів підготувати доповідь на цю тему.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: