fbpx
Економіка

Ухвалення державного бюджету на 2014 рік не відбудеться, оскільки «регіонали» вже роз’їхалися на свята в Європу – Томенко

Позачергове засідання ВР для ухвалення бюджету не відбудеться, оскільки «регіонали» вже роз’їхалися на свята в Європу – Томенко.

Партія регіонів не зможе забезпечити наявність своїх представників у Верховній Раді для розгляду проекту держбюджету на 2014 рік, оскільки всі активні народні депутати від цієї політичної сили роз’їхалися на святкування до Європи, заявляє народний депутат Микола Томенко.

Як повідомили УНІАН у прес -службі Томенка, коментуючи пропозицію президента України Віктора Януковича продовжити парламентську сесію і прийняти бюджет, він сказав: «Як відомо, вчора президент заявив про необхідність продовження парламентської сесії для прийняття бюджету -2014. Оскільки Янукович залишається президентом України і реальним керівником Партії регіонів, цілком логічно, що депутати Партії регіонів мали б зібрати 150 підписів для проведення позачергової сесії для прийняття бюджету. У всякому разі, виходячи з чинного законодавства та організаційно це зробити цілком можливо».

За словами Томенка, замість цього, «за інформацією, яку ми маємо і яка озвучена самими представниками Партії регіонів (зокрема Григорієм Смітюхом), ця політична сила не зможе фізично забезпечити наявність депутатів у Верховній Раді для розгляду проекту держбюджету на 2014 рік, оскільки незважаючи на відмову влади від європейської інтеграції всі активні депутати цієї політичної сили «вже роз’їхалися на святкування до Європи».

«Невідомо, хто підказав президенту «геніальну» ініціативу щодо продовження парламентської сесії, але на сьогоднішній день виглядає, що президента геополітично «послали», аргументувавши тим, що «всі давно вже в Європі», – сказав Томенко.

Як повідомляв УНІАН, 23 грудня Янукович провів нараду з прем’єр-міністром Миколою Азаровим і головою Верховної Ради Володимиром Рибаком з питань прийняття державного бюджету на 2014 рік і виконання соціальних зобов’язань в рамках бюджету 2013 року.

Янукович підкреслив важливість якнайшвидшого прийняття державного бюджету на 2014 рік і висловився за доцільність продовжити парламентську сесію і на цьому тижні «не відпочивати, а працювати». «Так ми завжди робили, до речі. В останній тиждень перед Новим роком ми приймали бюджет», – зазначив він.

20 грудня Рибак закрив засідання Верховної Ради і нагадав, що наступне засідання відбудеться 14 січня 2014 року.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: