fbpx
Економіка

У платіжному дорученні не допускаються пробіли між словами та службовими знаками

Спеціалісти Голосіївської ДПІ нагадують про новий порядок заповнення платіжок по податках та митних платежах

 З 26 листопада 2013 року при заповненні платіжних доручень необхідно керуватись порядком заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів, який затверджено наказом Міндоходів від 22.10.2013 р. № 609.

 Нагадаємо, що порядок регламентує заповнення поля „Призначення платежу” у платіжному дорученні на сплату податків/зборів, ЄСВ, митних платежів та інших випадках.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 Варто підкреслити, що сплата за кожним видом платежу та за кожним кодом виду сплати має оформлення окремим документом на переказ.

 Слід звернути увагу, що при заповненні полів не допускається пропуски (пробіли) між словами та службовими знаками. Адже будь-який пробіл може трактуватися як заповнення з порушенням. В такому випадку документ на переказ приймається до виконання, але при цьому гроші автоматично зараховуються в якості сплати податків, зборів, ЄСВ (код 101), незалежно від коду, зазначеного в платіжці.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 Детальніше ознайомитись з порядком заповнення документів та списками кодів видів сплати можна на веб – порталі Міндоходів за посиланням http://minrd.gov.ua/diyalnist-/zakonodavstvo-pro-diyalnis/nakazi-pro-diyalnist/62901.html.

 Отримати консультацію із зазначеного питання можна у Центрі обслуговування платників за адресою: м. Київ, вул. Жилянська 23.

 За матеріалами: ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: