fbpx
Новини Євромайдана

Євромайдан-2013. Арсеній Яценюк говорить про «нову українську Конституцію», а Олег Тягнибок про «партизанські вилазки»

Під час сьогоднішнього Народного віче на Євромайдані виступали політики та громадські діячі, зокрема і лідери української опозиції Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що одним з політичних завдань «має стати відновлення балансу влади». Крім того, як підкреслив один з лідерів української опозиції, «Майдан повинен сказати своє слово про нову українську Конституцію». На думку Арсенія Яценюка, в новій Конституції України має бути прописано збільшення ролі парламенту та надання народу права відправляти у відставку главу держави. «Президент не повинен бути царем», – заявив Арсеній Яценюк. Політик також зазначив, що в Україні необхідне реформування судової системи та прокуратури.

 Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, виступаючи сьогодні на Майдані Незалежності, заявив наступне: «Завдання кожного з вас : той, хто в Києві – бореться в Києві, стоїмо на Майдані. Далі партизанськими вилазками ми блокуємо адміністративні будівлі, не даємо жити і спати спокійно тим негідникам, які при владі». Згадав у своєму виступі Олег Тягнибок і народне об’єднання «Майдан», про створення якого було заявлено на сьогоднішньому Народному віче. Лідер ВО «Свобода» назвав завданням створення осередків «Майдану» в селах, містах і на підприємствах. «Ми створимо таке пекло для цієї влади, ми зробимо, що земля під ногами у них буде горіти, і вони зрозуміють, що з волею народу треба рахуватися», – підкреслив Олег Тягнибок.

За матеріалами: УНН

Читайте також: