fbpx
Політика

Петиція про звільнення Юлії Тимошенко на сайті Білого дому набрала вже більше 2,5 тисяч підписів

Нова петиція, що з’явилася на сайті Білого дому, продовжує набирати підписи. У цій петиції йдеться про прийняття законних заходів для звільнення колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. Петиція про звільнення Юлії Тимошенко була оприлюднена 20 грудня і, повідомляється, що цей документ підтримали вже більше двох з половиною тисяч осіб.

 Для того щоб петиція була розглянута адміністрацією США, вона повинна набрати 100 тисяч голосів. Термін, до якого таку кількість голосів повинна набрати петиція про звільнення Юлії Тимошенко, – 19 січня 2014 року.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Колишній прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко була засуджена до семи років позбавлення волі 11 жовтня 2011 року. Екс-прем’єра звинуватили в перевищенні повноважень під час підписання газових контрактів з Російською Федерацією в 2009 році. Юлія Тимошенко відбуває покарання у Качанівській колонії, проте в даний час екс-прем’єр проходить необхідний курс лікування в одній з лікарень міста Харкова.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Напередодні вільнюського саміту «Східного партнерства» в українському парламенті робилися спроби розглянути законопроекти про надання ув’язненим можливості лікуватися за кордоном. Проте жоден із запропонованих проектів закону не отримав підтримки у парламентаріїв. 

 За матеріалами: УНН, Кorrespondent.net

Читайте також: