fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Київські транспортники оголосять страйк?

Водії всіх автотранспортних депо Києва виїхали на свої маршрути з плакатами. Така акція протесту серед столичних транспортників стартувала в суботу, 21 грудня. На плакатах київські водії висловлюють невдоволення затримкою заробітної плати. Відзначимо, що столичним транспортникам затримують зарплати вже протягом декількох місяців. Про це повідомили у всеукраїнському страйковому комітеті.

Додамо, що на плакатах київських водіїв були наступні гасла: «Януковиче і депутати, поверніть наші зарплати», «Зарплати не було і немає – спасибі партії за це», «Міліції закупили кийки й автомати, а я вже півроку сиджу без зарплати», «Я готовий до всеукраїнського страйку, а ти?».

Читайте також:  Затримала рецидивіста, який тероризував мешканців Одеси під виглядом правоохоронця

У всеукраїнському страйковому комітеті розповіли, що зараз перед 10 тисячами працівників Київпастрансу існує заборгованість з виплати зарплат. Зокрема, як повідомили в комітеті, транспортники не отримали заробітну плату навіть за жовтень.

«І це незважаючи на всі заяви представників української влади про повне погашення заборгованості перед київськими транспортниками. Загальна сума боргу, згідно з інформацією київської прокуратури, зараз становить 93 мільйони гривень», – підкреслили у страйковому комітеті.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

У комітеті розповіли про те, що протягом останнього місяця столичні транспортники були змушені працювати понаднормово. Зокрема, вони перевозили, в тому числі і вночі, співробітників МВС України і військовослужбовців Внутрішніх військ. Додамо, що автобуси курсували між центром Києва і місцями тимчасової дислокації правоохоронців.

Нагадаємо, в Дніпропетровську минулого тижня страйк оголосили співробітники комунального підприємства «Міськелектротранспорт». Всьому виною також затримка з виплати заробітних плат.

За матеріалами: liga.net

Читайте також: