fbpx
Футбол

«Баварія» переможець клубного чемпіонату світу. «П’ять титулів – це великий успіх. Я гордий «Баварією» та її гравцями», – Гвардіола

Мюнхенська «Баварія» виграла з рахунком 2:0 у фіналі клубного чемпіонату світу з футболу у марокканської команди «Раджа Касабланка». За «Баварію» відзначилися Бонфім Данте і Тьяго Алькантара. Обидва голи були забиті в першому таймі і «Баварія» другу половину зустрічі відверто догравала, хоча цілком могла й поплатитися за таку розслабленість. Наприкінці матчу футболісти марокканського клубу мали кілька можливостей, щоб забити гол у ворота Мануеля Нойєра.

Відзначимо, що виграний вчора пізно ввечері трофей став для «Баварії» п’ятим за рахунком в 2013 році. У поточному сезоні «Баварія» виграла Бундеслігу, Кубок Німеччини, Лігу чемпіонів, Суперкубок Європи. У «Баварії» міг би з’явитися і ще один трофей, але мюнхенці поступилися в матчі за Суперкубок Німеччини дортмундській «Боруссії».

Коментуючи перемогу у фіналі клубного чемпіонату світу, головний тренер «Баварії» Хосеп Гвардіола заявив наступне: «П’ять титулів – це насправді великий успіх, і я гордий клубом і його гравцями. Перемогу в клубному чемпіонаті світу сотворили в першу чергу футболісти і мій попередник». Нагадаємо, що Хосеп Гвардіола змінив на тренерському містку «Баварії» Юппа Хайнкеса. Хосеп Гвардіола також зазначив, що він намагається «дбайливо поводитися» із залишеним йому спадком.

За підсумками клубного чемпіонату світу найкращим футболістом був визнаний півзахисник «Баварії» і збірної Франції Франк Рібері, який випередив у боротьбі за приз кращого гравця турніру, свого одноклубника Філіпа Лама і форварда «Раджа Касабланки» Мухсіна Яжура.

За матеріалами: eurosport.ru

Читайте також: