fbpx
Економіка

Особлива увага оплаті праці

  Однією з досить гострих проблем сьогодення є питання дотримання законодавства щодо оплати праці в частині нарахування працівникам заробітної плати у розмірі, меншому від мінімальної зарплати, тобто в розмірі, нижчому від законодавчо встановленого в Україні мінімального рівня. Така мінімізація заробітків викликає закономірні запитання, оскільки оплата праці є важливим не тільки економічним, а й соціальним чинником, що позначається на житті громадян сьогодні і позначиться в майбутньому, коли розмір отримуваної працівником зарплати враховуватиметься при обчисленні пенсії.

 Працівниками Міндоходів приділяється особлива увага виявленню схем та механізмів невиплати заробітної плати, погашенню заборгованості та перерахуванню податку на доходи фізичних осіб у бюджет, оформленню найманих працівників відповідно до чинного законодавства.

 За результатами відпрацювання СПД, які знаходяться на обліку в ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області було проведено 11 позапланових та фактичних перевірок. Сума донарахувань ПДФО склала 16,0 тис. грн. В ході роз’яснювальної та рейдової роботи оформлено 405 трудових договорів. Додаткові надходження ПДФО до бюджету щомісячно складають 121,5 тис. грн.

 Матеріали 15 перевірок по 13 СПД з питань легалізації трудових відносин та заборгованості по заробітній платі спрямовано до Прокуратури Київського р-ну, та матеріали перевірок по 2 СПД передано до Київського РО ДМУ ГУМВС для внесення в реєстр досудових розслідувань.

 Інформація щодо підвищення розміру заробітної плати, необхідності легалізації найманих працівників та своєчасності сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб постійно доводиться суб’єктам господарювання під час проведення фахівцями інспекції роз’яснювальної роботи та співбесід.

 Нагадуємо, що з 01.12.13 встановлена мінімальна заробітна плата у розмірі 1218 грн. Про факти отримання заробітної плати в «конвертах» можна повідомити за телефоном: 210-52-31.

  За матеріалами: ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходов в Донецькій області

Читайте також: