fbpx
Міжнародна економіка

В. Пинзеник заявляє, що ціна 268 доларів за газ не зафіксована угодами

 Ціна 268 доларів за газ не зафіксована угодами – В. Пинзеник.

  Ціна у 268 доларів за 1000 кубометрів газу, про яку домовились президенти Віктор Янукович та Володимир Путін, не зафіксовані жодними угодами. Відповідну заяву зробив народний депутат фракції "УДАР" Віктор Пинзеник на брифінгу у Верховній Раді, передає кореспондент УНН.

 "Сьогодні немає підписаної додаткової угоди, яка встановлює коефіцієнт, що дозволяє говорити про ціну 268 доларів. Розмови про таку ціну є всього на всього розмови та обіцянки, які не зафіксовані відповідними угодами", – заявив В. Пинзеник.

 Раніше УНН повідомляв, що "Газпром" продаватиме газ в Україну по 268,5 дол. за 1000 кубометрів – відповідне доповнення до "Контракту на купівлю-продаж, поставки, обсяги та умови транзиту природного газу на 2009-2019 рік" було підписано 17 грудня в присутності президентів України та РФ у Москві.

 Додамо що документи були підписані за результатами шостого засідання Українсько-Російської міждержавної комісії (УРМК) за участю президентів обох країн. За результатами зустрічі було підписано 14 документів, які регламентують різні аспекти двосторонніх відносин України та Росії. Пізніше стало відомо, що коефіцієнт вартості російського газу для України буде переглядатися і затверджуватися щоквартально.

 Джерело: УНН

Читайте також: