fbpx
Політика

Московські угоди не заважають євроінтеграції – Янукович

 Під час спілкування з журналістами 19 грудня президент України Віктор Янукович запевнив, що московські угоди, які були укладені під час його зустрічі з Володимиром Путіним, жодним чином не торкнуться європейської інтеграції України.

Він підкреслив, що на зустрічі обговорювалися виключно економічні питання.

«Інтеграційні питання не піднімалися. Ні в бік Митного союзу, ні в бік Європейського союзу», – сказав український лідер.

Віктор Янукович нагадав, що Україна зробила паузу у відносинах з Європейським союзом, щоб розібратися, на яких умовах слід підписувати Угоду про асоціацію та Угоду про приєднання до зони вільної торгівлі Європейського союзу. За його словами, зараз цим питанням займається уряд, і дана робота організована прозоро із залученням товаровиробників, представників ЗМІ та інших.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Він підкреслив, що дуже важливо, щоб всі брали участь у дискусії і могли бачити, які переваги чи недоліки обіцяє договір з Європою.

При цьому Віктор Янукович визнав, що ця робота не була зроблена вчасно, але пообіцяв, що цього разу уряд буде постійно звітувати про виконану роботу, у тому числі і на засіданнях парламенту.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Коли ми побачимо ті умови, які вигідні нам, які працюють на захист наших інтересів, то буде прийнято позитивне рішення», – додав президент.

Читайте також: