fbpx
Політика

Михайло Добкін: «Кияни підтримують акції на майдані. Значить і розруху підтримують. Треба переносити столицю в Харків як в 1919 році»

Глава харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін у Twitter заявив про пропозицію перенести столицю України до Харкова. «Опитування: кияни підтримують акції на майдані. Значить, і розруху підтримують. Треба переносити столицю в Харків, як 19 грудня 1919 року», – наводять сьогодні ввечері засоби масової інформації повідомлення Михайла Добкіна в мережі Інтернет.

Відзначимо, що сьогодні були опубліковані дані опитування, проведеного компанією Research & Branding Group. Згідно з опублікованою інформацією, близько 64 % жителів української столиці підтримують Євромайдан. Також наголошується, що 20 % опитаних заявили про те, що не підтримують акцію протесту в центрі Києва.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Цікаво, що 59 відсотків респондентів заявили про те, що готові миритися з незручностями, викликаними протестною акцією на головній площі столиці України. Повідомляється, що в опитуванні Research & Branding Group взяли участь 800 осіб, а середня помилка вибірки складає 3,5 %.

Що ж до Харкова, то це місто стало столицею України 19 грудня 1919 року. Тоді Харків був оголошений столицею новоствореної Української Радянської Соціалістичної Республіки. Харків часто ще називають «першою столицею».

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

За матеріалами: podrobnosti.ua, Wikipedia.org

Читайте також: