fbpx
Новини Євромайдана

Євромайдан – 2013. Мітингувальникам жертвують по 400 тисяч грн на добу

На діяльність київського Євромайдану на мітингувальники жертвували в цілому до 400 тисяч гривень на добу. Варто відзначити, що кошти на потреби Євромайдану збиралися на Майдані Незалежності. Про це стало відомо від депутата Степана Кубіва. Він займає пост коменданта Будинку профспілок, в якому зараз знаходиться штаб національного опору.

«У нас немає такого, як збір коштів. Просто стоїть великий прозорий ящик, і бувало навіть, що за підсумками дня звідти виймали і 100 тисяч, і 200 тисяч, і навіть 300 тисяч гривень. 400 тисяч гривень – це був максимум коштів, які були зібрані за одну добу. У минулий понеділок, 16 грудня, ми зібрали 182 тисячі гривень», – розповів він.

За словами коменданта, ящик з усіма зібраними коштами розкривається в присутності 5-10 осіб. Ці люди є представниками різних громадських організацій, молодіжних організацій та політичних сил. Відповідно, запевнив Кубів, всі отримані кошти використовуються за необхідності.

Крім того, комендант Будинку профспілок розповів про вартість та умови оренди ресурсів у штабі національного опору.

«Ми заплатили 500 гривень за оренду, хоча, оскільки це громадська організація, то можна було орендувати Будинок профспілок і за 1 гривню», – зазначив Кубів.

На зауваження про те, що це є неадекватною вартістю, Кубів відповів, що зараз обласні держадміністрації орендують приміщення за 1 гривню на рік.

«Якби це були не профспілки, а якась комерційна структура – то була б інша розмова», – підкреслив він.

Крім того, повідомив Кубів, була проведена інвентаризація. Також була досягнута домовленість щодо приміщень, які були вільні.

«Там, де ми маємо оренду і потім буде необхідно зробити ремонт, ми все це відшкодуємо», – запевнив політик.

За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: