fbpx
Політика

Янукович буде ще 3-4 місяці при владі – думка експерта

Президент України Віктор Янукович втратить свій пост приблизно через 3-4 місяці. Таку думку висловив американський економіст, дослідник інституту Пітерсона Андерс Аслунд.

«Зараз в Україні всі рішення приймає лише одна людина – президент Віктор Янукович. Як на мене, він попросту загнав себе в кут. Поки він біля влади, я не бачу ніякої можливості для поліпшення ситуації в Україні. Але я думаю, що 3-4 місяці його на цій посаді вже не буде», – стверджує Андерс Аслунд.

Про це експерт заявив під час конференції «Україна у Вашингтоні».

Зокрема, американський економіст впевнений у тому, що Угода про асоціацію з ЄС позитивним чином позначиться на економіці України. Серед інших позитивних сторін євроінтеграції України Андерс Аслунд згадав про реорганізацію бюрократії. У довгостроковій перспективі, стверджує економіст, Україна може збільшити свої економічні показники. Зокрема, він прогнозує зростання ВВП України на 12 % і збільшення експорту на 46 %. Вступ України до Митного союзу, впевнений Аслунд, зменшить ВВП України на 4 %.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Чому Віктор Янукович не підписав з Євросоюзом Угоду про асоціацію? Бо він не хотів звільняти Юлію Тимошенко. Він не хотів втрачати контроль над судами. Я думаю, що тиск Росії в цьому питанні грав другорядне значення», – додав Андерс Аслунд.

Крім того, експерт прокоментував і економічну політику Кабінету міністрів України. Політику уряду Азарова американський економіст назвав жахливою. На думку експерта, дефолту в Україні не буде, проте неконтрольована девальвація гривні цілком вірогідна. Андерс Аслунд вважає також, що зараз Україна дуже потребує кредитів від МВФ.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Я думаю, що президент України Віктор Янукович не готовий впроваджувати зміни на вимогу МВФ, тому його необхідно замінити. Це більш імовірно, ніж очікування, що він стане реформатором», – резюмував експерт.

За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: