fbpx
Політика

“Регіонали” заявляють, що Україна позбулася кабальних газових контрактів Ю. Тимошенко

Україна, нарешті, позбулася кабальних газових контрактів Ю. Тимошенко – ПР.

 Наполегливі і цілеспрямовані зусилля Президента України Віктора Януковича, Уряду України увінчалися успіхом – Україна, нарешті, позбулася кабальних газових контрактів Юілї Тимошенко, які спустошували державний бюджет. Про це йдеться у заяві Партії регіонів, передає УНН.

 “Партія регіонів високо оцінює стратегічні домовленості, досягнуті Президентом України Віктором Януковичем у ході візиту в Російську Федерацію, за підсумками шостого засідання Українсько-Російської міждержавної комісії — вважає укладені угоди важливим етапом у відновленні та подальшому розвитку дружніх і взаємовигідних відносин між Україною і Росією.

 Розглядаємо підписання стратегічно важливих для країни двосторонніх документів як безперечний успіх української дипломатії, закономірний результат виваженої та прагматичної зовнішньої політики Президента України В. Януковича”, — йдеться у заяві. У прес-службі наголосили, що “у вкрай непростих геополітичних умовах Глава держави підтвердив свою репутацію сильної і вольової людини, здатної успішно протистояти різного роду провокаціям і спробам політичного шантажу, досягати намічених цілей, захищати національні інтереси України.

 Відновлення стратегічного партнерства з Російською Федерацією, зняття торгових обмежень несуть у собі значний потенціал для перспективного економічного зростання, є потужним стимулюючим фактором для успішного розвитку базових галузей національної економіки, реалізації масштабних спільних проектів у машинобудуванні, паливно-енергетичній, транспортній, авіаційно-космічній, військово-технічній сферах”.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 “Воістину доленосним можна вважати рішення про значне зниження вартості російського газу, що поставляється в Україну. Наполегливі і цілеспрямовані зусилля Президента України В. Януковича, Уряду України увінчалися успіхом — Україна, нарешті, позбулася кабальних газових контрактів Ю. Тимошенко, які спустошували державний бюджет, вимивали сотні мільярдів гривень із соціальної сфери, фактично знекровлювали перспективні соціальні проекти.

 Зниження ціни на газ дозволить практично реанімувати цілі галузі національної економіки, підвищити конкурентоспроможність вітчизняного товаровиробника, значно наростити експортний потенціал України”, — йдеться у заяві.

 Регіонали наголосили, що “передбачаючи чергові напади популістської і псевдопатріотичної істерії наших опонентів, хочемо в черговий раз з усією відповідальністю, чітко, по складах, заявити: при підписанні угод із Російською Федерацією українська сторона не здає національ ні інтереси, не здає національну газотранспортну систему, не пла-ну-є всту-па-ти у Мит-ний со-юз. “Україна залишається вірною своєму стратегічному євроінтеграційному курсу, докладає всіх необхідних зусиль для послідовного, безболісного для вітчизняного товаровиробника входження в загальноєвропейський торгово-економічний простір”, — зазначили у заяві.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 У прес-службі підкреслили, що головним зовнішньополітичним пріоритетом української влади завжди був і залишається захист національних інтересів, створення необхідних зовнішньополітичних, у тому числі інвестиційних умов і передумов для здійснення структурної модернізації національної економіки, підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції, динамічного підвищення стандартів життя громадян України.

 “Успішно врегулювавши актуальні питання торгово-економічного співробітництва з Російською Федерацією, Україна значно посилить свої позиції в непростому переговорному процесі з ЄС, володітиме додатковими аргументами для послідовного відстоювання своїх національних інтересів. Настійно закликаємо опозиціонерів не спекулювати на євроінтеграційній тематиці, не займатися пошуком „зрадніків“ і „ворогів народу“ — не провокувати своїми істеричними заявами громадянське протистояння, не проводити в суспільстві нові лінії розколу, виходячи з зовнішньополітичних симпатій громадян України”, — йдеться у заяві.

 Регіонали також запевнили, що зовнішньополітичний курс країни не може визначатися майданними речівками, міжнародний рейтинг України не може порівнюватися з висотою зведених на Майдані барикад.

 Джерело: УНН

Читайте також: