fbpx
Новини Євромайдана

Розгін Євромайдану. Геннадій Москаль просить президента Польщі звернутися в Міжнародний кримінальний суд в Гаазі

Г. Москаль попросив президента Польщі звернутися в Міжнародний кримінальний суд в Гаазі.

 Народний депутат Геннадій Москаль написав листа президенту Польщі Броніславу Коморовському з проханням посприяти в притягненні українських високопосадовців, які організували силовий розгін Євромайдану, до кримінальної відповідальності через Міжнародний кримінальний суд у Гаазі. Про це УНН повідомили у прес-службі нардепа.

 Підставою для такого прохання стало звернення до Г.Москаля журналіста польського видання «Krytyka Polityczna» Павла Пєньонжека, котрого міліціонери брутально побили при виконанні ним журналістських обов’язків під час розгону Євромайдану.

 Г. Москаль звертався з вимогою притягнути до відповідальності винних у побитті польського журналіста (як і решти 44 постраждалих журналістів) до Генпрокурора, однак жодної реакції звідти не було — винні досі не встановлені. Нардеп вичерпав в Україні можливості для захисту прав польського журналіста, тому просить президента Броніслава Коморовського, як гаранта конституції, що стоїть на захисті всіх громадян Польщі, звернутися до міжнародного Кримінального Суду з позовом про порушення посадовими особами України статті 7 Римського статуту Міжнародного кримінального суду та притягнення винних, які будуть встановлені Судом, до відповідальності.

 Зі свого боку Г. Москаль готовий надати відомству, яке буде готувати позов до Суду, докази, а також список свідків, що зможуть підтвердити в Суді викладені польським журналістом факти.

 Джерело: УНН

Читайте також: