fbpx
Політика

Олександр Попов перебуває на додатковому допиті в ГПУ

О. Попов знаходиться на додатковому допиті в ГПУ.

Відсторонений від виконання обов’язків голови КМДА Олександр Попов наразі перебуває на додатковому допиті у Головному слідчому управлінні Генпрокуратури України. Про це УНН повідомили у ГСУ.

 Нагадаємо, у Генеральній прокуратурі України не виключають, що будуть проведені додаткові допити для того, щоб з’ясувати яким чином допити підозрюваних у справі про розслідування подій 30 листопада потрапили у ЗМІ. Про це сьогодні журналістам сказала прес-секретар ГПУ Маргарита Велькова

 За її словами, згідно з 154 статтею КПК кожен із підозрюваних мав змогу ознайомитися із матеріалами. "Кожному з 4 підорзрюваних для ознайомлення були передані матеріали (протоколи допиту – ред.). Кожен з них мав до них доступ не менше 3-4 годин", – зазначила прес-секретар. Крім того, вона не виключила, що можуть бути проведені додаткові допити для з’ясування обставин, за яких матеріали потрапили до ЗМІ.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Нагадаємо, 14 грудня копії протоколів допитів Олександра Попова, Володимира Сівковича і Валерія Коряка, які вдалося отримати народним депутатам від опозиції з власних джерел, розповсюдили серед ЗМІ.

 Нагадаємо, в ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протестуна майдані Незалежності. Десятки людей були поранені, десятки затримані. Як відомо, співачка була серед найбільш активних учасників акцій протесту.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Додамо, 14 грудня на екстреному брифінгу генеральний прокурор Віктор Пшонка повідомив, що Генпрокуратура підозрює в перевищенні влади і службових повноважень при розгоні акції на Майдані в ніч на 30 листопада О.Попова і В.Сівковича. Крім того, у Генпрокуратурі підозрюють у перевищенні влади начальника київської міліції Валерія Коряка, який був відсторонений від посади 1 грудня, і його заступника Петра Федчука. 14 грудня президент Віктор Янукович указами відсторонив від виконання службових обов’язків О.Попова і В.Сівковича.

 Джерело: УНН

Читайте також: