fbpx
Економіка

За 11 місяців поточного року Голосіївським СГД відшкодовано близько 110 млн. грн. ПДВ

За 11 місяців поточного року Голосіївським СГД відшкодовано близько 110 млн. грн. ПДВ Близько 19% ПДВ відшкодовано в автоматичному режимі.

 Наразі у Голосіївському районі налічується 10 підприємств, які отримують відшкодування ПДВ «автоматом». За 11 місяців 2013 року їм повернуто з бюджету більше 20 млн. грн. У той час, коли загальна сума автоматичного відшкодування ПДВ за аналогічний період 2012 року становить 18 млн. грн.

 Це саме ті підприємства, котрі відповідають вимогам, які передбачені статтею 200 Податкового кодексу України. А саме: відсутність податкового боргу, відсутність процедури банкрутства у судовому порядку, середній рівень заробітної плати на підприємстві у два з половиною рази перевищує мінімальний встановлений законодавством рівень, чисельність працюючих перевищує 20 найманих осіб, а підприємство знаходиться за місцем реєстрації.

 Спеціалісти ДПІ у Голосіївському районі нагадують, що з 1 січня 2014 року прискорюється процедура автоматичного відшкодування ПДВ для платників з позитивною історією. Для них термін камеральної перевірки, яка входить в процедуру відшкодування ПДВ, буде скорочений з 20 до 5 днів.

 Вважаються такими, що мають позитивну податкову історію ті платники ПДВ, які протягом попередніх 36 послідовних місяців відповідають критеріям, які затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 25 січня 2012 р. N 73.

  За матеріалами: ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: