fbpx
Політика

Залучати військових до політичних акцій у Києві не планують – Міноборони

У Міноборони спростували повідомлення про залучення військових до політичних акцій у Києві.

 Інформація, поширена ЗМІ про нібито залучення Збройних Сил України до політичних акцій, які проводяться у місті Києві, зокрема, щодо організації їх матеріально-технічного та іншого забезпечення, не відповідає дійсності. На цьому наголосив міністр оборони України Павло Лебедєв, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Міністерства.

 Глава оборонного відомства нагадав, що згідно зі статтею 17 та статтею 37 Конституції України участь підрозділів Збройних Сил України у внутрішньополітичній боротьбі повністю виключена.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 "Збройні Сили України є державним інститутом, призначенням якого є оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності.

 Згідно з положеннями Конституції, Збройні Сили України не можуть бути використані для обмеження прав і свобод громадян або з метою повалення конституційного ладу в країні, зміщення органів влади або перешкоди їх діяльності", – підкреслив Павло Лебедєв.

 Нагадаємо, міністр оборони США Хейґел говорив по телефону з міністром оборони України Павлом Лебедєвим. Міністр Хейґел висловив застереження міністру Лебедєву не використовувати Збройних Сил України в будь-якій формі проти цивільного населення. Зокрема, Хейґел вказав на потенційну шкоду від будь-якої участі з боку військових у розгоні демонстрацій і закликав до стриманості. Міністр оборони України Лебедєв заявив, що позицією Президента Януковича є не використовувати збройні сили проти протестуючих і зазначив, що він передасть повідомлення міністра оборони США безпосередньо Президенту Януковичу.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Джерело: УНН

Читайте також: