fbpx
Політика

У Північній Кореї стратили дядька Кім Чен Ина

Як повідомляє національне інформагентство Північної Кореї KCNA, страчений раніше арештований і зміщений з усіх державних постів Чан Сон Тхек, рідний дядько північнокорейського лідера Кім Чен Ина.

В офіційному повідомленні вказується, що він був засуджений до смертної кари «за спробу державного перевороту» і вживання наркотиків. За інформацією KCNA, військовий трибунал засудив його до вищої міри покарання 12 грудня, і тут же вирок був приведений у виконання. Раніше заступник голови Держкомітету оборони, завідувач оргвідділу ЦК Трудової партії Кореї 67 -річний Чан Сон Тхек був звільнений з усіх посад і позбавлений військових звань за вчинені ним «злочинні дії».

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

«Чан Сон Тхек і його послідовники зробили немислимі злочини, завдавши величезної шкоди нашій партії і революції», – йдеться в заяві Центрального телеграфного агентства КНДР. Там же зазначається, що Чан Сон Тхек і його прихильники «навмисне спотворювали і не виконували партійні рішення, що не підпорядковувалися наказам Верховного головнокомандувача Корейської народної армії».

Раніше Чан Сон Тхек вважався однією з найвпливовіших фігур в північнокорейському керівництві. Він був чоловіком сестри покійного керівника КНДР Кім Чен Іра і після його кончини в грудні 2011 року зіграв важливу роль у зміцненні позицій і влади свого племінника.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

На думку міжнародних спостерігачів, страта дядька Кім Чен Ина може свідчити про початок в Північній Кореї, яка відчуває серйозні економічні складнощі, партійних чисток і боротьби за владу. Тим часом, в Південній Кореї після того, як з’явилося офіційне повідомлення про страту Чан Сон Тхека, пройшло екстрене засідання Ради безпеки.

У Північній Кореї стратили дядька Кім Чен Ина (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: