fbpx
Новини Євромайдана

Євромайдан. Загони самооборони готові до дій у надзвичайних ситуаціях

 Самооборона київського Майдану розробила тактику дій в разі надзвичайних ситуацій – комендант.

 Комендант київського Євромайдану, народний депутат від "Батьківщини" Андрій Парубій на брифінгу повідомив, що їхні загони самооборони готові до дій в надзвичайних ситуаціях, передає кореспондент УНН.

 "Розроблена загальна тактика. Наприклад, якщо відбуватиметься напад на мирних мітингувальників, жінки стануть навколо сцени, а ми, чоловіки, учасники загонів самооборони, будемо їх захищати, при цьому застосовуватимемо підручні засоби. Ми готові дати відсіч беркутівцям, не дамо калічити мирних громадян. Готуємо резервні джерела електроенергії і водопостачання в разі вимкнення світла і води. Для запобігання сутичкам виявляємо провокаторів, виводимо їх за периметр площ і передаємо міліції", – розповів Андрій Парубій.

 Він додав, що почастішали випадки виявлення "в основному в нічний час, груп дівчат-істеричок, що намагаються посіяти паніку серед учасників Майдану". Таких неврівноважених осіб самооборона віддає в руки медиків для обстеження.

 Нагадаємо, в загонах самооборони налічується близько 4 тисяч добровольців, які охороняють 5 барикад у Києві. Щодня працює 1200-1400 осіб.

 Джерело: УНН

Читайте також: