fbpx
Політика

Китай пообіцяв Україні ядерний захист?

Керівництво Китаю пообіцяло не використовувати проти України ядерну зброю. Крім того, в Піднебесній готові захистити Україну в тому випадку, якщо проти неї застосують ядерну зброю інші держави. Про це повідомляє американське видання The Washington Times, посилаючись на підписаний договір між керівництвом Китаю та України.

Відповідний договір, як стверджує американське видання, був підписаний під час офіційного візиту президента України Віктора Януковича з главою Китаю Сі Дзіньпіном.

« Китай зобов’язується не застосовувати і не загрожувати без’ядерній Україні застосуванням своєї ядерної зброї», – наголошується в договорі.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Крім того, офіційні китайські ЗМІ раніше повідомляли про названу угоду з Україною. Такі новини виходили в світ із заголовками «Китай обіцяє ядерну парасольку для України». Американське видання запевняє, що офіційні Пекін і Київ також домовилися не створювати ніяких терористичних або сепаратистських організацій, які діятимуть один проти одного.

За словами видання, в Китаї вже давно придивляються до стратегічних ресурсів, розташованих в Україні. Особливий інтерес у Пекіна викликає український військовий блок. У виданні впевнені, що останнім часом Китай використовує Україну для того, щоб обійти права інтелектуальної власності Російської Федерації на ракетні та авіаційні технології. Зокрема, китайський уряд за борги скуповує в Україні старі моделі літаків російського конструкторського бюро «Сухой». Після цього китайці просто відтворюють у себе російські бойові машини «Су».

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Крім того, Україна виготовила для Китаю кораблі-амфібії класу «Зубр», які працюють на повітряній подушці. Китай використовує «Зубрів», впевнені у виданні, щоб залякати своїх конкурентів у Південно-Китайському морі.

За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: