fbpx
Політика

Поки що не може йтися про безвізовий режим для України – В. Фесенко

 На сьогодні не йдеться про безвізовий режим для України – політолог.

Найближчим часом не йтиме мова про безвізовий режим для України. Можлива лише лібералізація цього режиму за умови ефективної підготовки нашої держави до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це кореспонденту УНН повідомив політолог Володимир Фесенко.

 "Влада та опозиція багато наобіцяли громадянам України під час підготовки до євроінтеграції, зокрема і безвізовий режим. Виникли завищені очікування. Натомість Європа діє за принципом "більше за більше", тобто Україна має ретельно підготуватися до підписання угоди про асоціацію. І тоді мова йтиме лише про лібералізацію візового режиму, а не про безвізовий режим. Ми не виконали всіх зобов’язань в межах підготовки, зокрема ще не вирішено питання з біометричними паспортами", – зауважив Володимир Фесенко.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Він навів приклад Молдови, якій на саміті у Вільнюсі ЄС пообіцяв безвізовий режим в разі виконання нею зобов’язань і підготовки до підписання угоди.

 Нагадаємо, в резолюції, яку Європарламент виніс щодо України, не йдеться про безвізовий режим з Європою.

 У Страсбурзі під час пленарного засідання ЄП було винесено резолюцію "Про результати Вільнюського саміту і майбутнє Східного партнерства, зокрема, щодо України".

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Джерело: УНН

Читайте також: