fbpx
Політика

Комуністи представлять антикризову програму для України

Під час засідання «круглого столу» потрібно розробити програму для виходу з ситуації, що склалася в Україні. Крім того, в рамках засідання має бути сформований такий уряд, який буде реалізовувати цю програму. Таку думку висловив заявив лідер комуністичної партії України Петро Симоненко.

За його словами, на «круглому столі» повинні бути обговорені пропозиції української громадськості щодо відновлення нормальної обстановки в Україні.

У першу чергу, пояснив Петро Симоненко, метою «круглого столу» є розробка програми по виходу з нинішньої кризи. Крім того, зазначив комуніст, під таку програму потрібно сформувати уряд, який зможе її виконувати. Про це Петро Симоненко заявив під час сьогоднішньої прес-конференції.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Я від імені Комуністичної партії України йду на круглий стіл з програмою по виходу з кризи, яку розробила наша партія», – заявив Симоненко.

Як розповів лідер КПУ, на «круглому столі» має бути сформований «уряд професіоналів». До складу такого уряду мають увійти люди з досвідом. Також там повинні бути люди, які вміють працювати в критичних умовах. Найголовніше, стверджує Симоненко, в новому уряді не повинно бути представників «кланів».

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

«Незалежно від того, з якого боку вони будуть представлені – помаранчевої чи біло-блакитної», – підкреслив комуніст.

Також Симоненко озвучив вимоги КПУ до президента України. За його словами, партія вимагає від Віктора Януковича скористатися положеннями Конституції України і президентськими повноваженнями, щоб врегулювати нинішню обстановку і подолати кризу мирним шляхом, із застосуванням демократичних заходів і засобів. Він запевнив, що КПУ виступає проти втручання у справи України зарубіжних емісарів.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: