fbpx
Політика

Броніслав Коморовський не поїде на Олімпіаду в Сочі

Президент Польщі не поїде на Олімпіаду в Сочі

 Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що він не відвідуватиме Зимові олімпійські ігри в Сочі, передає УНН.

 Своє рішення польський лідер пояснив постійним правилом щодо спортивних заходів, які проходять за кордоном, зазначивши, що про бойкот не йдеться.

 “Ви можете бачити, що ігри починають викликати емоції не тільки спортивні, а й політичні. Можливо, варто нагадати, що у мене є певні правила, пов’язані з моїми контактами з польськими олімпійцями. Я не збирався і не збираюся їхати в Сочі”, – сказав Б. Коморовський.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Глава Польщі також зауважив, що з олімпійцями він зустрічається або до, або після Олімпіади, щоб “донести до них надії, зберегти віру в успіх або подякувати за досягнення від імені всього суспільства”.

 Зазначимо, що Б. Коморовський ще жодного разу не відвідував спортивні події поза межами своєї країни, окрім Євро — 2012, оскільки турнір проводили спільно Україна та Польща.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 Як повідомлялося, польський прем’єр-міністр Дональд Туск висловив готовність взяти участь у церемонії відкриття Олімпіади в Сочі. Нагадаємо, раніше європейські та американські політики разом з громадськими активістами закликали бойкотувати Олімпіаду у зв’язку з прийняттям Росією “антигейского закону”.

 Джерело: УНН

Читайте також: