fbpx
Політика

Через блокування державних установ у країні затримуються соціальні виплати – М. Азаров

М. Азаров: через безвідповідальність опозиції в державі затримуються соцвиплати.

 Прем’єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що через блокування державних установ в країні затримуються соціальні виплати. Про це йдеться у повідомленні розміщеному на сторінці глави уряду у мережі Фейсбук, повідомляє УНН.

 “На жаль, блокування роботи державних установ, насамперед, Уряду та Міністерства фінансів, завадило нам повністю вирішити питання з виплатою затриманих соціальних допомог до 10 грудня. Це саме те, про що я попереджав: дії безвідповідальних політиканів приносять шкоду ні в чому не винним людям”, — написав М.Азаров.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 Він повідомив, що вчора Державне казначейство перерахувало 800 мільйонів гривень на виплату допомоги з безробіття, тимчасової втрати працездатності, допомоги по пологах і так далі. “Мені дуже шкода, що цього не можна було зробити раніше в силу блокування держструктур. Ще раз звертаю увагу, що робота державних органів має бути стабільною і послідовною”, — написав прем’єр.

 Він повідомив, що для 1 млн. 620 тис. пенсіонерів, які отримують мінімальні пенсії, з 1 грудня щомісячна виплата збільшиться на 55 гривень. Також будуть підвищені надбавки, які залежать від розміру мінімальної пенсії. Всього на ці цілі спрямовано 544 млн грн.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 “Крім того, в грудні на 192 млн. грн. збільшилася допомога сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям та іншим соціальним категоріям. Ще раз хочу підкреслити, що, незважаючи на екстремальні умови, що створилися в країні, Уряд виконує взяті на себе зобов’язання”, — написав глава уряду.

 Джерело: УНН

Читайте також: