fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Мітингувальники обурені рішенням судді щодо журналіста Валерія Гарагуца, затриманого за звинуваченням в організації масових заворушень

Кількість мітингувальників біля Апеляційного суду Києва збільшилася до декількох сотень.

Кількість учасників акції протесту біля Апеляційного суду Києва збільшилися до декількох сотень.

Як передає кореспондент УНІАН, їм вдалося зайти у двір суду, однак, в саме приміщення їх не пустив кордон правоохоронців у кількості понад 100 осіб.

Мітингувальники обурені тим, що суддя не прийняла рішення звільнити з-під варти журналіста Валерія Гарагуца, затриманого за звинуваченням в організації масових заворушень на вул. Банковій 1 грудня.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 10 грудня, засідання Апеляційного суду Києва з розгляду скарги на рішення суду про арешт на два місяці журналіста Валерія Гарагуца, якого затримали 1 грудня біля адміністрації президента, перенесено на 10:00 13 грудня.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Таке рішення суддя ухвалила у зв’язку з тим, що не була забезпечена відеоконференцзв’язок між судом і лікарняною палатою, де під вартою перебуває Гарагуц.

Як повідомила журналістам адвокат затриманого Оксана Томчук, слідство інкримінує її підзахисному організацію масових заворушень. Адвокат додала, що це звинувачення є абсолютно безпідставним, оскільки її клієнт є журналістом і на Банковій 1 грудня перебував для освітлення акції протесту.

Також вона додала, що 13 грудня захист буде просити суд обрати Гарагуцу запобіжний захід, не пов’язаний з утриманням під вартою, – застава, взяття на поруки.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

"Є свідчення свідка, який не був допитаний на судовому засіданні, і ми будемо наполягати на його допиті саме в залі суду, оскільки є розбіжності між дійсними показаннями цієї особи і свідченнями, які викладені в судовій ухвалі", – сказала Томчук.

Під час судового засідання біля входу до Апеляційного суду Києва тривав мітинг на підтримку Гарагуцу. В акції взяли участь близько сотні активістів з Майдану.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: