fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Депутат «Батьківщини» поділився подробицями прориву блокади в Василькові

 Народний депутат України від партії «Батьківщина» Андрій Пишний вирішив розповісти більш докладно про те, як спецвійськам вдалося сьогодні, 9 грудня, прорвати блокаду з активістів у Василькові і залишити військову частину.

За його словами, приблизно о 9 годині ранку військові розштовхали людей і автомобілі і почали виїжджати відразу з двох воріт, маючи намір тим самим відвернути увагу. У результаті виявилося, що одній колоні таки вдалося прорватися, а іншу активісти зуміли заблокувати на дорозі.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

«З часом підтягнулися люди, і проїзд був опечатаний повністю», – написав Пишний в Facebook.

Також він зазначив, що після довгих і емоційних переговорів внутрішні війська таки повернулися на базу, хоча до цього вони і робили спроби силою прорватися через людей.

«Першу частину колони, кажуть, зустріли на трасі і заблокували також. Тепер за військовою частиною стежитимуть по-дорослому», – додав нардеп.

Водночас, Андрій Пишний віддав належне командирам, які супроводжували спецзагін внутрішніх військ «Тигр». За його словами, вони оперативно оцінили ситуацію і наказали бійцям сісти в автобуси, а потім зв’язалися з командуванням і особисто наполягли на виконанні вимог людей про повернення на базу.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

«Проте спочатку вони трохи поторгувались, щоб ми пропустили хоча б чотири автобуси для заміни тих, хто стоїть в оточенні в урядовому кварталі, але після того, як з’ясувалося, що частина колони вже прорвалася, тема була закрита», – розповів Пишний.

Читайте також: