Українці усвідомлюють, що імпічмент Януковича неможливий – Луценко

Лідер руху «Третя українська республіка» Юрій Луценко закликав опозиціонерів обдумано ставитися до висунення будь-яких вимог до влади. На думку Луценка, сьогоднішній Євромайдан відрізняється від Майдану зразка 2004 року.

«Він прагматичний і скептичний. Він не скандує прізвища вождів. Він не зібрався під якусь партію чи одного лідера », – розповів політик.

Луценко зазначив, що сьогоднішній Євромайдан «тестує політичних лідерів». Якщо потрібно, впевнений політик, то Майдан сам «відформатує політиків». Саме це і подобається Юрію Луценку в нинішньому Євромайдані.

Також політик повідомив, що дуже багато спілкується з українськими громадянами в рамках Євромайдану. Зокрема, пояснив Луценко, він постійно чує від українців «дуже тверезі речі». Це не потрібно плутати з тим, що часто звучить зі сцени на Майдані Незалежності. Багато людей добре розуміють, запевнив він, що зараз в Україні немає закону про імпічмент президента.

Related Post

«Панове хороші, давайте не кидатися фразами!», – просить Юрій Луценко.

За словами політика, перший же день Євромайдана лідери української опозиції завищили планку вимог. Наприклад, розповів Луценко, в першій резолюції опозиції слово «імпічмент» прозвучало близько 10 разів. Незважаючи на це, всі чудово розуміють, що зараз імпічмент неможливий.

Як додав Юрій Луценко, лідери української опозиції виявилися «заручниками своїх завищених вимог і нібито радикалізму сьогоднішнього Євромайдану». Проте, пояснив політик, зараз немає ніякого «радикалізму Майдану». Більшість українців, які мітингують у Києві, прекрасно розуміють «межі можливого».

«Напевно, серед нас є такі люди, які не розбираються в законах, проте вони відчувають, що можна, а чого не можна сьогодні досягти», – підкреслив Юрій Луценко.

За матеріалами: pravda.com.ua

Leave a Comment