fbpx
Політика

Юлія Тимошенко відмовилася їхати на засідання суду – ДПтС

 Ю.Тимошенко відмовилася завтра їхати до суду – ДПтСУ

 Прес-служба ДПтС України наголошує, що засуджена Ю.Тимошенко напередодні була ознайомлена із викликом на засідання суду, що заплановане на 6 грудня поточного року у справі стосовно діяльності корпорації ЄЕСУ, та повідомила про відмову завтра їхати до суду. Про це УНН повідомили у прес-службі відомства.

 За повідомленням, сьогодні начальник Качанівської колонії Ігор Колпащіков під час спілкування із засудженою запропонував їй взяти участь у судовому засідання шляхом використання відео конференції, що передбачено чинним КПК.

 "Засуджена, як і усі попередні рази, від цієї пропозиції відмовилася. Жодних заяв щодо свого бажання або ж небажання брати участь у засіданні 6 грудня вона поки що не писала. В залежності від бажання засудженої, ДПтС підкреслює свою готовність організувати етапування засудженої Ю. Тимошенко до Київського районного суду м. Харкова", – йдеться у повідомлені.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Нагадаємо, суд переніс розгляд "справи ЄЕСУ" на 6 грудня 2013 року у зв’язку з неявкою підсудної Юлії Тимошенко. Як відомо, справа ЄЕСУ була порушена у жовтні 2011 року за замах на розтрату коштів держбюджету України в особливо великих розмірах шляхом покладання на Кабінет міністрів України зобов’язань приватної корпорації ЄЕСУ перед Міноборони РФ у розмірі 405 млн 500 тис дол., або 3 млрд 233 млн 254 тис 250 грн, тобто Ю.Тимошенко висунуто звинувачення у скоєнні злочину за ч.2 ст.15 та ч.5 ст.191 КК.

 Перше судове засідання у справі ЄЕСУ у Київському районному суді Харкова відбулося 19 квітня 2012 року. Проте, з того часу суд фактично не просунувся у розгляді справи: Ю.Тимошенко знаходиться понад рік у лікарні і щоразу відмовлялася від етапування до зали суду.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 19 вересня 2012 року Господарський суд Києва частково задовольнив позов російської сторони та зобов’язав український уряд виплатити 3.1 млрд грн боргів корпорації ЄЕСУ. Кабмін оскаржив це рішення, але його апеляцію відхилили.

 15 серпня прес-служба Державної пенітенціарної служби України розповсюдила інформацію про те, що засудженій Ю. Тимошенко було повідомлено про її виклик до Київського районного суду м. Харкова для участі у засідання щодо справи ЄЕСУ 16 серпня.

 Джерело: УНН

Читайте також: