Кучма пов’язав Леніна і зрив підписання Угоди з ЄС

Уряд України вирішив припинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з причини великої економічної залежності від Росії. Така залежність від Росії була впроваджена ще в комуністичний час. Про це стало відомо з інтерв’ю екс-президента України Леоніда Кучми, який поспілкувався з польськими журналістами.

Екс-президент України стверджує, що зрив підписання Угоди про асоціацію з ЄС стався з причини того, що в Києві не встигли виконати ще умови Брюсселя. Крім того, український уряд зіткнувся з великим тиском з боку Росії.

За словами Леоніда Кучми, питання залежності національної економіки України від Росії йде в «комуністичне минуле».

«Сильна економічна залежність української економіки від Москви залишилася ще від радянських часів. Це Ленін визначив, що економічна система держави повинна бути влаштована таким чином, щоб виробництва з периферії максимальним чином залежали від центру. Наслідки такої політики ми як і раніше відчуваємо в Україні», – зазначив Леонід Кучма.

Related Post

Екс -президент розповів, що на виробництвах, які серйозно залежать від російської сторони, працює приблизно 400 тисяч українців.

«У цих людей є сім’ї. Це означає, що існування 1,5 мільйона осіб зараз залежить від Росії. Якщо в Росії реалізують свої погрози після підписання Угоди про асоціацію з ЄС, то це загрожує Україні ще великим вибухом. Тільки вже не на захист ідей, а за хліб», – додав Кучма.

На думку екс-президента України, основна помилка нинішньої влади полягає у відсутності діалогу з простими громадянами.

«Потрібно організувати круглий стіл і буквально на пальцях показати українським людям, що відбувається. Інакше – криза поглиблюватиметься», – підсумував Кучма.

За матеріалами: pravda.com.ua

Leave a Comment