fbpx
Політика

Інна Богословська закликала владу, опозицію та громадян України не обманюватися з приводу Євромайдану

 І. Богословська: Євромайдан набагато радикальніший, ніж опозиція

 Євромайдан зініціювали не політичні партії та активісти, а громадяни, обурені політикою влади. Про це заявила у своєму зверненні народний депутат Інна Богословська, передає УНН.

 Інна Богословська закликала, щоб влада, опозиція і громадяни України не помилялися з приводу Європейського Майдану-2013. "Євромайдан організували не політичні партії і навіть не партійні активісти. Обурення людей, які відчули себе справжніми громадянами своєї країни, привело їх на Майдан. Обурення не лише тим, що влада самовільно припинила рух до Європи, і навіть не тому, що влада пролила кров мирних громадян, а причиною є те, що останній рік ця влада не бачила і не чула своїх громадян. Вона нахабно забирала бізнеси, повністю корумповано всю систему", – сказано в тексті.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 За її словами, громадяни відчули себе чужими, нікому не потрібними елементами системи, на думку яких не зважають ні "верхні", ні "нижні" начальники.

 Богословська зауважила, що "єдиним чинником, завдяки якому суспільство зважилося ще потерпіти, – була перспектива євроінтеграції", коли з’явилася надія на те, що "з підписанням Угоди про асоціацію влада змушена буде зупинитися в своїх крадіжках і розпочне впровадження нових європейських стандартів".

 "Відмова від ідеї євроінтеграції "підняла на-гора" все невдоволення суспільства і перетворила його у відкритий протест Майдану. А кров побитих дітей перетворила цей протест в ненависть до влади "донецьких", – зауважила народний депутат.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 На її думку, Євромайдан набагато радикальніший, ніж опозиція, яка спробувала його очолити. "Основна маса Майдану – це студенти та міські громадяни, а основна рушійна сила – кияни! У цьому його відмінність від 2004 року. Центр демократичних вимог перемістився від Галичини до столиці", – сказано у зверненні.

 Нагадаємо, народний депутат Інна Богословська вийшла з фракції Партії регіонів 30 листопада 2013 року.

 Джерело: УНН

Читайте також: