fbpx
Політика

Розрахунки витрат з імплементації УА та ЗВТ з ЄС не є обґрунтованими – Олександр Шнирков

 Розрахунки витрат на імплементацію Угоди про асоціацію необґрунтовані – експерт

 Розрахунки витрат на імплементацію Угоди про асоціацію та Зону вільної торгівлі України і ЄС не є обґрунтованими. Про це під час відео-конференції сказав заступник директора з наукових та міжнародних зв’язків, завідувач кафедри міжнародної економіки Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Шевченка Олександр Шнирков, передає кореспондент УНН.

 О. Шнирков нагадав, що офіційно була озвучена цифра витрат на імплементацію Угоди про асоціацію в 165 млрд євро.

 “Ви знаєте цифри, які озвучувались публічно щодо вартості тих витрат, які має понести Україна імплементуючи цю Угоду. Міфічні 165 млрд євро … не треба навіть слухати фахівців – якщо ви навіть послухаєте студентів старших курсів, то вони вам скажуть про ці розрахунки. Так розрахунки солідні експерти не роблять і з такими розрахунками на широку публіку керівники не повинні виходити. Мова йде про те, що ці розрахунки роблять, м’яко кажучи, некоректно … ніякого обґрунтування цих цифр немає”, – зауважив він.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Експерт також відзначив, що сьогодні урядовці називають цифру у 165 млрд євро теоретичною.

 “Останні цифри ви знаєте, потім була названа цифра 10 млрд, а вже наразі називається 3-5 млрд”, – додав він.

 Завідувач відділу зовнішньоекономічної політики Національного інституту стратегічних досліджень Ірина Клименко відзначила, що Угода про асоціацію не є проблемою для України, а скоріше її вирішення.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 “А ті гроші, які потрібні для того, щоб імплементувати Угоду – це не видатки, а інвестиції”, – додала вона.

 Джерело: УНН

Читайте також: