fbpx
Політика

Рішення про відмову від підписання УА з ЄС – результат політичних домовленостей з РФ – О. Шнирков

 Рішення про відмову від підписання Угоди про асоціацію є результатом політичних домовленостей з РФ – експерт

 Рішення про вдову від підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі є результатом політичних домовленостей з Російською Федерацією. Про це під час відео-конференції сказав заступник директора з наукових та міжнародних зв’язків, завідувач кафедри міжнародної економіки Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Шевченка Олександр Шнирков, передає кореспондент УНН.

 За словами О.Шниркова, Україна не має економічних підстав для того, аби не підписувати Угоду про асоціацію. Крім того він відзначив, що і Росія не має економічного підґрунтя, аби заперечувати щодо підписання Україною Угоди з ЄС.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 “Значить виникає питання: якщо було прийнято рішення (про не підписання Угоди про асоціацію – ред.) за декілька днів до проведення саміту у Вільнюсі, то є інші фактори, які не знаходяться в економічній площині, вони знаходяться у сфері геополітики. І те рішення, яке було прийняте керівництвом нашої країни, має не економічний, а політичний характер”, – зауважив О. Шнирков.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Експерт також нагадав, що перед цим відбулося кілька зустрічей між президентами України і Росії. Він відзначив, що результатом домовленості, які були досягнуті під час цих зустрічей, була чітка позиція Президента України, яка полягала у тому, щоб за жодних умов не підписувати Угода про асоціацію з ЄС.

 “Керівництво їхало (на саміт у Вільнюс – ред.) вже з рішенням за будь-яких обставин не підписувати Угоду, мова йшла про політичні домовленості”, – додав він.

 Джерело: УНН

Читайте також: